En sund skede er domineret af gode mælkesyrebakterier og er syrlig (har et lavt pH). De nævnte gener skyldes normalt, at mikrobiotaen er ændret således at uønskede mikroorganismer dominerer. Svie og kløe skyldes gærsvampen Candida, mens dårligt lugtende udflåd er karakteristisk for bakteriel vaginose. Her er bl.a. bakterien Gardnerella vaginalis en anerkendt årsag.

Alle de nævnte organismer findes normalt i skeden; om det er et problem afgøres kun af, hvilke der dominerer.

Høj seksuel aktivitet, anvendelse af spiral og graviditet er forhold, som påvirker skedens tilstand. Bakteriel vaginose behandles med antibiotika, men det fører ofte til et angreb af svamp. Og det ubehagelige udflåd kommer ofte igen efter få uger.

Princippet bag LadyBalance®er at tilføre kvindens egne mælkesyrebakterier deres favoritnæring. Så bliver de i stand til at vokse og dominere, og producere den syre som skaber det sunde miljø

Antibiotika virker straks – men ikke længe.

Probiotika – tilførte mælkesyrebakterier – virker måske, mens man bruger dem. Men de er fremmede og har ofte svært ved at etablere sig.

Prebiotika er LadyBalance®. Ved at tilføre næringsstof styrkes kvindens egne mælkesyrebakterier, og de bliver i stand til at dominere. Næringsstoffet kan ikke udnyttes af de skadelige organismer.

 

LadyBalance® består af mælkesukker udvundet af mælk. Det er en vaginaltablet, som bruges efter lyst og behov.

Der er ingen bivirkninger bortset fra måske lidt pulveragtigt udflåd. Øget fugt kan ses både positivt og negativt. Øget seksuel lyst og udholdenhed er også rapporteret.

 

Produktet er klassificeret som medicinsk udstyr, og lever op til den Europæiske lovgivning på området. Vi er underlagt kontrol via et eksternt kontrolorgan.

 

Virker det?

Der er gennemført flere brugerundersøgelser, og tilbagemeldingen fra brugerne er at mellem 82 og 96 % af brugerne oplevede en forbedring ved brug af LadyBalance®.  De 96% var for kvinder med bakteriel vaginose, de 82% for tørhed.

Yderligere oplysninger og produkt-prøver fås ved henvendelse til info@ladybalance.dk.