I længere tid er vaginale lidelser blevet klassificeret som enten bakteriel vaginose(BV) forårsaget af (fakultative) anaerobe mikroorganismer som Gardnerella vaginalis - eller Candidiosis forårsaget af gær tilhørende Candida-gruppen. I de senere år er der samlet tydelige beviser for at vise, at en tredje "tilstand" er relevant, når en kvinde har vaginale forstyrrelser. Det betyder at nogle kvinder, som troede de havde BV, faktisk lider af AV.

Tilstanden er nu godt beskrevet som i den videnskabelige artikel: Aerobic vaginitis: No longer a stranger. Aerobic vedrører ikke smart motion - kun at de relaterede mikroorganismer har brug for ilt for at overleve.

Mens BV har en forekomst på op til 50%, er aerob vaginitis-udbredelse lavere - mellem 7 og 12%.

Forskellene i forhold til bakteriel vaginose er beskrevet nedenfor:

Tilstand

Bacterial vaginosis (BV)

Aerobic vaginitis (AV)

Nedsat antal mælkesyrebakterier

+

+

Dominante mikroorganismer

Gardnerella vaginalis

Flere andre

E. coli, Staph. aureus, Streptocuccus, Enterococcus

Udflåd

Fiskelugt

Modbydelig rådden lugt
pH

Forhøjet

Forhøjet markant
Betændelse

Nej

Røde, ømme, mavesår
Udflådets farve

Grå, vandig

Gul, grøn, tyk, mucoid
Blødninger

Nej

Blødninger og erosioner

Svie og smerte i skeden

Dyspareunia (problemer i samleje)

Nej

Sommetider
Mikroskopi

Glue cells

Leucocytter, parabasale eller umodne epitelceller

Bakterierne følsomme over for

Metronidazol,

Clindamycin er mere effektiv - men resistensudvikling!

 

Wet smear  mikroskopi er den foretrukne diagnosemetode. Forekomst af ​​AV identificeres i stigende grad i Europa og Asien, men alligevel er det stadig meget under-diagnosticeret i USA. Forskellige forsøg identificerer AV som årsagen til vaginale lidelser mellem 2 og 26%, med højst sandsynligt forekomst af 10% af de testede kvinder.

Det er sandsynligt, at flere af de komplikationer, der er forbundet med BV, faktisk er forårsaget af AV. Dette inkluderer for tidlig fødsel og for tidlig membranruptur, seksuelt overførte infektioner og HPV-inducerede livmoderhalsskader.

Der er stigende bevis for, at visse mælkesyrebakterier (H2O2-producerende laktobaciller) stimulerer immunforsvaret i vagina. Det er ikke klart, om dominansen af ​​patogene organismer er forårsaget af et svækket immunforsvar på grund af et reduceret antal mælkesyrebakterier - eller omvendt, at de patogene bakterier skubber mælkesyrebakterierne væk.

Aerobe vaginitis og LadyBalance

Mikroorganismer, der forårsager bakteriel vaginose og candidiasis, kan ikke metabolisere lactose, og derfor betragtes brugen som næringsstof i vagina som sikker. Det er anderledesfor aerobe bakterier. Generelt kan de vokse på laktose, og nogle er relativt resistente over for syre. Men LadyBalance er blevet brugt af tusinder af kvinder med vaginale lidelser - med gode resultater. I henhold til de omtalte undersøgelser skal en betydelig del af disse kvinder have haft AV. Så hvorfor virker laktose også for AV?

Svaret skal ligge i det grundlæggende princip, som er bekræftet fordi ​​laktosetabletten virker. Vaginale gener er forårsaget af mangel på næringsstoffer, der fører til mangel på mælkesyrebakterier. Levering af næringsstoffer fører til øget antal mælkesyrebakterier og lindrer symptomerne. Mælkesyrebakterier stimulerer immunsystemet og bekæmper sygdomsbakterierne.

Kære bruger af LadyBalance vaginaltabletter. Hvis du har nogen erfaring med aerob vaginitis og laktosetabletter, bedes du informere os. Det næste bruger-undersøgelse vil inkluderer dette aspekt for at få et klarere overblik over effektiviteten mod AV.

Reference:  Donders et al.  (2017) Aerobic vaginitis: No longer a stranger. Research in Microbiology 168 845 - 858

Opret nu konto

Har du allerede en konto?
Log ind i stedet for Eller Nulstil kodeord