I et tidligere nyhedsbrev nævnte vi bekymringen over, om den nyligt erkendte vaginal-sygdom Aerob vaginitis også kan holdes i ro med LadyBalance vaginaltabletter. Nu kan vi heldigvis sige: Ja det kan den. Vore brugere har bekræftet, at også for bacterial vaginitis rapporterer en stor andel af brugerne, at vaginaltabletterne hjælper.

For bakteriel vaginose og Candida kan vi med vægt sige, at de skadelige organismer ikke kan leve af laktose. Det samme argument kan vi ikke anvende for den nye erkendte sygdom aerob vaginitis. Den skyldes bl.a. coliforme bakterier, som pr. definition kan leve af laktose.

Brugerundersøgelsen 2020 er derfor spændende: Oplever kvinder med aerob vaginitis en forbedring – eller går det helt galt? Vi har nu resultatet på plads og kan være helt rolige: Laktose vaginaltabletter virker mod aerob vaginitis!

Ud af de 340 kvinder som svarede at de havde med ildelugtende udflåd mente 57 at deres symptomer (se nedenfor) svarede til aerob vaginitis. De fandt at 85 % havde en forbedring i forhold til udflåd med rådden lugt, , 72 % havde en forbedring i forhold til betændelse, svie, kløe;  84% havde en forbedring i forhold til gult eller grønt udflåd, 76% i forhold til tyktflydende udflåd. Problemer i forhold til samleje var forbedret for 52 %. For 28 % var der ingen forskel og 21 % svarede ved-ikke.

Selv-diagnostisering kan være kontroversiel. Derfor er de 10 kvinder med bekræftet diagnose trukket ud at datasættet. Deres vurdering af virkningen af LadyBalance vaginaltabletten svarer fuldstændigt til svarene for hele gruppen, bortset fra at i denne gruppe havde ingen oplevet forværring af symptomerne.

Konklusionen er, at selv om de bakterier, som er årsag til aerob vaginitis faktisk kan omsætte laktose ; så virker det alligevel. Forklaringen må ligge i de stærke virkemidler, som en sund mælkesyre-bakterie-biome har: Overfladen dækket af gode bakterier, masser af syre dannet af de gode bakterier, et immunsystem i hopla stimuleret af de gode bakterier. Nogle mælkesyrebakterier danner bacteriociner, som hæmmer andre bakterier. Det kan også være et virkemiddel.

LadyBalance er stadig uovertruffet til alle ikke-smitsomme problemer med underlivet.

Vi kan levere på www.ladybalance.dk

Appendix

Forskellene i forhold til bakteriel vaginose er beskrevet nedenfor:

Tilstand

Bacterial vaginosis (BV)

Aerobic vaginitis (AV)

Nedsat antal mælkesyrebakterier

+

+

Dominante mikroorganismer

Gardnerella vaginalis

Flere andre

E. coli, Staph. aureus, Streptocuccus, Enterococcus

Udflåd

Fiskelugt

Modbydelig rådden lugt
pH

Forhøjet

Forhøjet markant
Betændelse

Nej

Røde, ømme, sår
Udflåddets farve

Grå, vandig

Gul, grøn, tyk, tykflydende.
Blødninger

Nej

Blødninger og erosioner

Svie og smerte i skeden

Dyspareunia (problemer i samleje)

Nej

Sommetider
Bakterierne følsomme over for

Metronidazol,

Clindamycin er mere effektiv - men resistensudvikling!

 

Reference:  Donders et al.  (2017) Aerobic vaginitis: No longer a stranger. Research in Microbiology 168 845 - 858