Det er kendt at forekomst af bakteriel vaginose  (BV) kan medføre for tidlig fødsel og andre komplikationer ved graviditet. Vi har tidligere uden held søgt viden om, hvorvidt BV også havde indflydelse på muligheden for at blive gravid. Det er nu bevist i en mindre dansk undersøgelse, at for assisteret befrugtning (IVF, reagensglas-glas-befrugtning) er det kritisk, hvis kvinden har BV.

Undersøgelse blev gennemført på to danske fertilitetsklinikker. 130 Kvinder fik undersøgt vaginal-floraen i forbindelse med IVF. 21% havde BV ifølge klassiske vurderingskriterier, mens 29% havde abnorm vaginal mikroflora. 84 gennemførte assisteret befrugtning, og 29 (35 %) blev gravide. Af de 22 som havde abnorm mikroflora blev kun 2 (9%) gravide. Ifølge videnskabelige normer er det dermed bevist, at BV hindrer succes ved assisteret befrugtning.

Ud fra denne undersøgelse kan man ikke konkludere noget i forhold til befrugtning ved naturmetoden. Men omvendt er der gode argumenter for at det samme gør sig gældende når man bare ønsker sig et barn. Endnu en grund til at bruge LadyBalance.

Vi benytter lejligheden til at gøre opmærksom på, at vi nu tilbyder et indføringshylster sammen med vaginaltabletten. Besøg www.ladybance.dk

Reference

Haahr et al. (2016): Abnominal vaginal microbiota may be associated with poor reproductive outcomes: A prespective study in IVF patients. Hum.Reprod.Advance Access 0(0) 1-9.

Opret nu konto

Har du allerede en konto?
Log ind i stedet for Eller Nulstil kodeord