Dette nyhedsbrev er hovedsagelig baseret på et såkaldt meta-studie udført af Cooper og Moores. Meta-studie betyder, at de har indsamlet alt tilgængeligt materiale i den videnskabelige litteratur, vurderet de anvendte metoder og samlet alle data for de undersøgelser, som var kvalitetsmæssigt i orden. Således forsøger man at få solid dokumenteret viden ud af alle de tilgængelige undersøgelser.

Cooper og Moores opsummerer: Selvom der er dokumentation for at indtagelse af probiotika under graviditeten kan reducere forekomst af for tidlig fødsel er dokumentationen overvejende fremkommet i små undersøgelser af tvivlsom kvalitet. Vitamin D og vitamin C kan have mulige fordele, men der mangler beviser for dette. Det er nødvendigt med store kontrollerede forsøg for at mere eksakt at kunne vurdere de mulige fordele af disse billige foranstaltninger til at reducere for tidlig fødsel og deraf følgende konsekvenser.

Probiotika (mælkesyrebakterier), vitamin D og vitamin C er alle blevet identificeret som kosttilskud, der har potentiale til at undgå for tidlig fødsel og behandle eller forebygge underlivs-infektioner. Dokumentationen viser, at probiotika muligvis kan være en effektiv kur mod bakteriel vaginose (BV), som er en kendt risikofaktor for tidlig fødsel. Lavt niveau af vitamin D kan sættes i forbindelse med BV, selvom Cooper og Moores konkluderer, at de ikke har fundet noget bevis for at vitamin D tilskud reducer risikoen for at få BV eller for tidlig fødsel. Et nyt studie fra Indien (Taheri og medarbejdere, 2015) konkluderede fra en undersøgelse af 208 kvinder, at hos kvinder i den reproduktive aldersgruppe med vitamin D mangel var tildeling af 2000 IU/dag kosttilskud vitamin D effektiv til at eliminere symptomfri BV.

Der er ikke meget dokumentation med hensyn til vitamin C tilskud, omend undersøgelser indikerer en mulig fordel m.h.t. for tidlig vandafgang (PROM); dette ser dog ikke ud til at reducere forekomst af for tidlig fødsel.  

 

Fra vor egen verden:

Patent for at bruge ren laktose vaginale tabletter som behandling af udflåd med fiskeagtig lugt er nu endelig blevet bevilget i USA. Nu mangler vi ”kun” produktgodkendelsen i USA.

Vi har uploaded en lille video præsentation på YouTube, som dækker de mest almindelige underlivsgener – og hvordan man finde lindring for dem. Venligst del linket, hvis du synes at flere kvinder fortjener at høre om LadyBalance.

https://youtu.be/u-wzRsr68n8

Nylig bruger-tilbagemelding:

19. oktober  2015

Jeg begyndte af bruge LadyBalance regelmæssigt for over to år siden og jeg kan på ingen måde beskrive, hvordan det har ændret mit liv. 

Jeg plejede at have en lugt, som gjorde intimt samvær ubehageligt – og det var ikke fordi jeg ikke var ren.  Siden jeg begyndte at bruge LadyBalance har jeg ikke behøvet at bekymre mig om lugt. Jeg er fugtig og behøver ikke længere at bruge glidecreme. Jeg bløder ikke længere efter samleje. Hvis det ikke skulle være nok, det mest spændende er at jeg har en vorte i det område. Den var blevet stor at jeg overvejede at besøge en hudlæge for at få den fjernet.  Jeg tror at på grund af PH balancen når man bruger LadyBalance er vorten nu blevet så lille as jeg ikke længere bekymrer mig om at få den fjernet.   

Tak for opfindelse af LadyBalance og ændring af mit intim-liv.

Hilsen Nancy (oversat fra engelsk)

 

Referencer:

NA Cooper & R Moores (2014): A review of the literature regarding nutritional supplements and their effect on vaginal flora and preterm birth. Curr. Opin. Obstet.Gynecol. 26(6) 487-92.

M.Taheri et al. (2015) Treatment of vitamin D deficiency is an effective method in the elimination of asymptomatic bacterial vaginosis: A placebo-controlled randomized clinical trial. Indian J. Med. Res. 141(6) 799-806

Opret nu konto

Har du allerede en konto?
Log ind i stedet for Eller Nulstil kodeord