Blærebetændelse udløses af vaginose-bakterien

Gardnerella vaginalis er klassisk set betragtet som den væsentlige aktør ved bakteriel vaginose. I de senere år er en række andre bakterier også blevet udpeget som ”årsagen”, men stigende kendskab til specifikke egenskaber hos Gardnerella bringer den tilbage som en væsentlig faktor.

Gilbert et al. (2017) konstaterede også, at mus med blærebetændelse fremkaldt af G. vaginalis havde en relativt høj (6%) forekomst af nyreinfektion, en farlig tilstand som kan føre til blodforgiftning og død.

Der er føjet endnu et argument til den lange liste over gode grunde til at holde skeden sund og fri for Gardnerella vaginalis. Shoppen er åben på www.ladybalance.dk. Vi har aldrig påstået at LadyBalance laktose vaginaltabletter kunne afhjælpe blærebetændelse. Men spørgsmålet vil indgå i den nye spørgeskemaundersøgelse, som skal gennemføres i år. Hvis du har erfaringer på området hører vi gerne om det på info@ladybalance.dk.

 

Kilde: Gilbert NM, O’Brien VP, Lewis AL (2017) Transient microbiota exposures activate dormant Escherichia coli infection in the bladder and drive severe outcomes of recurrent disease. PLoS Pathog 13(3): e1006238. doi:10.1371/journal. ppat.1006238

Opret nu konto

Har du allerede en konto?
Log ind i stedet for Eller Nulstil kodeord