Livmoderhalskræft er en af de mest almindelige kræftformer for kvinder. Det er kendt at infektion med HPV-virus er en vigtig risikofaktor, som kan inducere de celleforandringer, der kan føre til kræft. I langt de fleste tilfælde heler celleforandringerne af sig selv, og der udvikles ikke kræft. Man ved ikke så meget om, hvorfor det nogle gange går galt.

Bakteriel vaginose(BV) er en kendt risikofaktor for virusinfektion (se Nyhedsbrev: Laktose vaginaltabletter forhindrer overførsel af HIV 23082014). Så vi ved allerede at behandling mod BV kan mindske risikoen for at få infektionen med HPV. Det viser sig imidlertid, at en god besætning af mælkesyrebakterier også har en direkte beskyttende virkning mod at celleforandringerne udvikler sig til kræft.

Motevasi og medarbejdere på Teheran Universitet har publiceret en undersøgelse af effekten af lactobaciller på cellekulturer, dels sunde celler fra cervix (livmoderhalsen), dels tilsvarende kræftceller. De undersøgte to almindelige ”gode” mælkesyrebakterier, nemlig Lactobacillus gasseri og Lactobacillus crispatus i mange forskellige former, og konklusionen er meget klar:

Kulturvæske fra begge lactobaciller hæmmer både sunde og syge celler. For de sunde celler skyldes hæmningen udelukkende den mælkesyre, der findes i væsken, mens de syge celler hæmmes betydelig mere, også udover den virkning som kan tilskrives mælkesyren.

Andre undersøgelser viser også, at mælkesyrebakterier kan hæmme udviklingen af kræftceller.

Hvorfor LadyBalance? Når undersøgelserne viser at det er mælkesyrebakterierne, der gør forskellen. Naturligvis fordi erfaringen viser, at LadyBalance er den pålidelige og stabile metode til at skabe og opretholde en god mikrobiota.

LadyBalance laktose tabletter er undersøgt ved et bredt anlagt klinisk forsøg i Vietnam. En overraskende konklusion var, at laktose-tabletterne havde en signifikant reducerende effekt på forekomst af læsioner på livmoderhalsen, hvor 77% af forsøgspersonerne med laktose blev kurerede, mens kun 42% af kontrolpersonerne blev helbredt for læsionerne.

Reference:

Motevaseli, E et al. (2013): Normal and tumour cervical cells respond differently to vaginal lactobacilli, independent of pH and lactate. Journal of Medical Microbiology (2013), 62, 1065–1072; DOI 10.1099/jmm.0.057521-0

Opret nu konto

Har du allerede en konto?
Log ind i stedet for Eller Nulstil kodeord